Vi fik ærter ...derfor er det mandag

SÆRUDSTILLING 2017

Fanøskipperen Jørgen Beck

I år omhandler særudstillingen Fanø-sejlskipper Jørgen Chr. Beck og hans liv til søs samt hans sidste år på Fanø.  Udstillingen tager udgangspunkt i bogen ”Vi har fået ærter – derfor er det mandag”, der udkom i 2010.

I tekst og billeder er beskrevet Jørgen Chr. Becks liv fra han kom ud at sejle som bare tolvårig. Efter 20 år på langfart gik han i land på fødeøen Fanø og engagerede sig i øens liv til sin død som 60-årig.

For de der endnu ikke kender historien er der lejlighed til at stifte bekendtskab med den, og for de der allerede har læst bogen, kan de se mange af Jørgen Chr. Becks personlige ejendele, der ikke tidligere har været vist offentligt. De kan ses i en montre i forbindelse med plancherne.

Denne særudstilling kan ses resten af året i Fanø Skibsfarts- og Dragtsamlings åbningstid, hvor forfatter Christian Poulsens bog også vil kunne købes i Museets butik.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Inge & Christian Poulsen, Fanø Sparekasse, Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling og Nordby Sognearkiv.